francienFrancien van Westering heeft in hoog tempo bij 10.000 volgers op haar Facebookpagina  Franciens Katten ! Francien laat haar fans wekelijks meegenieten van haar katten-tekenwerk en alles wat haar bezighoudt en inspireert.

Francien van Westering, geboren en getogen in Bloemendaal, groeide op in een kunstzinnige omgeving. Haar grootvader Jan Visser was kunstschilder in Haarlem, waar hij ook een goed lopende schildersschool leidde. Haar vader was de componist Paul Christiaan van Westering , die o.a..veel liedjes van Annie M.G. Schmidt op muziek heeft gezet. (Bijvoorbeeld Dikkertje Dap en het Fluitketeltje.) Haar moeder was binnenhuisarchitecte.

Als kind deed Francien niets liever dan tekenen en daar is tot de dag van vandaag niets in veranderd. ‘Tekenen is voor mij net zo belangrijk als eten en drinken. Ik word gewoon ziek als ik het niet kan doen’, zegt ze zelf.

Al meer dan 20 jaar verschijnen er diverse producten met haar tekeningen. Franciens Kattenagenda staat al jaren in de top drie van meest verkochte agenda’s in Nederland. Ook zijn haar tekeningen terug te vinden op bijvoorbeeld blikken, serviezen, hout, textiel en diverse hobbyartikelen, zoals borduurpakketten en 3D knipvellen.

Francien is door de vele publicaties over katten ervaringsdeskundige geworden op het gebied van kattengedrag en heeft daarover diverse boeken met het laatst verschenen boek ‘Kattenkwaad’ over gedragsproblemen bij katten. Zij is een vaste medewerker van het kattentijdschrift ‘Majesteit’, waarvoor ze tweemaandelijks een column schrijft en tekent. Ook heeft ze een tekencursus voor lezers van dit blad ontwikkeld.

Sinds 2001 werkt Francien regelmatig voor het Duitse weekblad ‘Bild der Frau’. Ze heeft diverse stickervellen voor dat blad getekend, met onderwerpen als beertjes, elfjes, katten en paashaasjes. Er verschijnen ook regelmatig kattentekeningen van haar hand in het Engelse kattentijdschrift ‘Your Cat’. Het Deense familieweekblad ‘Hjemmet’ plaatst om de week een column met een tekening van haar katten.

Volg Francien ook op Facebook!

Francien van Westering - Orange Licensing

 

Bewaren

Bewaren